Artikeluppgift: Pacemakern är peacemaker!



Länk
http://www.alltombarn.se/1.16759

Handling.
Atikeln handlade om en liten pojke som föddes med ett ovanligt hjärtfel som kallas AV-block 3 som innebär att hjärtat slår långsammare än normalt. Hjärtfelet upptäcktes redan under graviditeten och regelbundna undersökningar fick göras för att se om han fortfarande levde. När pojken föddes slog hans hjärta endast 50 gånger per minut då det normala antalet hjärtslag var 100 till 150.
Han fick ett hjälphjärta, en pacemaker under en operation en dag efter födseln och kunde åka hem med sina föräldrar.
När han var fyra veckor smittades han av  ett virus och blev inlagd påsjukhus igen. Tack vare pacemakern klarade han sig och lever nu som en normal 8-åring men med ett ovanligt hjärta.

Var den en viktig nyhet?
Jag tycker att den här nyheten var ganska viktig eftersom att den visar att det finns hopp även för de mest omöjliga fallen. Det ger oss kunskap om vad sjukvården kan göra för en.

Var artikeln bra skriven? Saknades det någonting?
Jag tyckte att den var bra skriven i själva berättelsen men jag hade gärna velat se lite mer information om pacemakern eller i alla fall att man kunde ha satt ut en länk med info.

Har jag lärt mig något nytt?
Jag har lärt mig att det fanns något sånt som en pacemaker och jag visste inte att ett nyfött friskt hjärta ska slå mellan 100 till 150 gånger per minut.  Har dock inte riktigt koll på vad pacemakern är för något mer än att den fungerar som ett hjälphjärta. Ska ta och kolla upp det.



RSS 2.0